Facebook-avtaler med mobilprodusenter under lupen

Facebook-avtaler med mobilprodusenter blir nå gransket av amerikansk påtalemyndighet, ifølge New York Times.
Facebook-avtaler med mobilprodusenter blir nå gransket av amerikansk påtalemyndighet, ifølge New York Times. Foto: Richard Drew / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk påtalemyndighet har innledet etterforskning av avtaler som Facebook inngikk med mobilprodusenter og som skal ha gitt tilgang på personopplysninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal dreie seg om avtaler mellom Facebook og minst to selskaper som er kjent for å produsere mobiltelefoner og andre elektroniske enheter, skriver New York Times , med henvisning til to ikke navngitte personer med kjennskap til saken.

Ifølge avisen hadde begge selskapene inngått datautvekslingsavtaler med Facebook som ga dem tilgang til personopplysninger om flere hundre millioner brukere.

Facebook beskriver selv avtalene som ufarlige verktøy som gjorde det mulig for mobilprodusentene å tilby Facebook-tjenester til sine brukere før Facebook hadde utviklet sin egen mobilapp.

Avisen skriver at det er uklart når etterforskningen startet og hva dens hovedformål er. Facebook har ikke svart på avisens henvendelser om å kommentere saken.

Aktuelt: Facebooks tekniske problemer fortsatt ikke løst