Lady Gaga med gigadiamant vant Oscar

Lady Gaga er på vei til Oscar-utdeling og har fått låne en av verdens største diamanter for anledningen. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix
Lady Gaga er på vei til Oscar-utdeling og har fått låne en av verdens største diamanter for anledningen. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«A star is born»-stjerne Lady Gaga ankom Oscar-gallaen søndag med en av verdens største diamanter rundt halsen. Hun vant pris for og framførte «Shallow».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gagas stroppeløse kjole fra Alexander McQueen og platinablonde oppsatte sveis ble noe overskygget av den svære smykkesteinen i halskjedet, ingen ringere enn Tiffany-diamanten fra Tiffany & Co. på 128,54 karat. Sist gang noen hadde bar den gule diamanten var da Audrey Hepburn hadde den på i forbindelse med fotografering for lanseringen av filmen «Breakfast at Tiffany's» i 1961.

I løpet av kvelden byttet hun antrekk, men diamanten beholdt hun på, da hun gikk på scenen og framførte sin Oscar-nominerte låt «Shallow» fra filmen «A star is born» sammen med skuespiller Bradley Cooper.

Sangen vant for øvrig prisen i kategorien, og Gaga kunne stråle om kapp med diamanten.

Tiffany-diamanten ble for øvrig funnet i Kimberley-gruvene i Sør-Afrika i 1877. Første gang noen bar den var da diplomatfruen Mary Crocker Alexander Whitehouse i 1957 hadde den på seg på Tiffany-ballet i Newport på Rhode Island. Etter det er det bare Hepburn og Gaga som har hatt æren.

Personvernpolicy