Maria Parr fikk Sultprisen 2018

Sultprisen 2018 går til barnebokforfatteren Maria Parr. Prisen er på 250.000 kroner og går ifølge statuttene til «et eminent yngre forfatterskap».
Sultprisen 2018 går til barnebokforfatteren Maria Parr. Prisen er på 250.000 kroner og går ifølge statuttene til «et eminent yngre forfatterskap». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Barnebokforfatteren Maria Parr har fått Sultprisen for 2018 fra Gyldendals legat. Prisen ble delt ut på et arrangement tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sultprisen, som er på 250.000 kroner, gis etter statuttene til et eminent yngre forfatterskap, uavhengig av hva slags forlag forfatteren er tilknyttet.

Maria Parr har tre barnebøker på samvittigheten, alle utgitt på Samlaget. Hun debuterte i 2005 med barneboka «Vaffelhjarte», som ble nominert til Brageprisen og fikk Nynorsk barnelitteraturpris.

Hun fikk Brageprisen både i 2009 og 2017, henholdsvis for bøkene «Tonje Glimmerdal» og «Keeperen og havet». For boken «Tonje Glimmerdal» fikk hun i 2010 også prisen for beste barnebok i Tyskland.

38 år gamle Parr kommer fra Vanylven og jobber som lektor i videregående skole i tillegg til å være forfatter.

Blant tidligere vinnere av Sultprisen finner vi blant andre Hanne Ørstavik, Trude Marstein, Carl Frode Tiller og Johan Harstad. Prisen har vært utdelt siden 1998 og deles ut av Gyldendal Norsk Forlag.

Midlene kommer fra Gyldendals legat som ble etablert i 1933. Legatstyret velger prisvinnere kun basert på litterær kvalitet og uavhengig av utgiver. Sultprisen blir betraktet som en av de viktigste litterære prisene i Norge.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy