Slottsfjell-eventyret kan være over

Stemningen har vært god, men økonomien begredelig for Slottsfjellfestivalen, som kjemper for å overleve. Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Stemningen har vært god, men økonomien begredelig for Slottsfjellfestivalen, som kjemper for å overleve. Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjorårets festival var en sekstende i rekken, og den kom bare i havn fordi artister og leverandør aksepterte solide kutt i betalingen, skriver Dagbladet. Nå forhandles det om hele eksistensgrunnlaget for festivalen på fjellet midt i Tønsberg.

Verken nettsted eller Facebook-sider er oppdatert, ingen artister er kunngjort, og det er ikke lagt ut billetter til salgs. Ledelsen er i løpende forhandlinger med kreditorene.

– Vi er fortsatt i aktiv dialog med flere parter om å løse utfordringene, skriver styreleder Øystein Ronander til Dagbladet. Han bekrefter at dersom de kommer i mål, skal de prøve å stable en festival på beina også i 2019. Blir det ikke enighet, er det kroken på døren for festivalen, som har slitt med røde tall i regnskapet.

Innføring av 18-årsgrense gikk ut over inntektene, skrev festivalsjef Johannes Lund i et innlegg i Tønsbergs Blad i november.

– Økt konkurranse, endringer i publikumsmassen, en artistprofil som ikke traff helt blink for det lokale publikumet, beinhard konkurranse om de beste artistene og en liten dipp i hele festivalmarkedet har spilt en rolle.

Ifølge lokalavisen falt inntektene med 20 millioner eller 40 prosent i fjor.