Ingebrigtsen skjøv Northug ned fra boktoppen: – Kø overalt

«Kunsten å oppdra en verdensmester» er en bok om Gjert Ingebrigtsen og team Ingebrigtsen. Gjert signerer bøker etter presentasjonen av boken.
«Kunsten å oppdra en verdensmester» er en bok om Gjert Ingebrigtsen og team Ingebrigtsen. Gjert signerer bøker etter presentasjonen av boken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen gjør ikke bare suksess som friidrettstrener. Boken hans har skutt fart og vippet Petter Northug ned førsteplassen på bestselgerlista.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser offisielle tall fra Bokhandlerforeningen. Ingebrigtsen-boken «Kunsten å oppdra en verdensmester» lå på 10.-plass på oversikten for «generell litteratur» etter den første salgsuka, men i uke to gjorde den et solid byks og føk opp i tet.

Dermed falt Northug-biografien «Min historie» ned til 2.-plassen. Ingebrigtsen kan fortelle om en massiv interesse.

– Det har vært en enorm respons. Og jeg som knapt har satt mine bein i en bokhandel før jeg ga ut denne boka. Det er køer overalt. Jeg satt halvannen time her om dagen i Egersund før alle hadde fått sitt. Det er overveldende, sier han til TV 2.

Les også: Gjert Ingebrigtsen om sønnens flytting: – Ikke veldig fornøyd

Gjert Ingebrigtsen er en selvlært friidrettstrener. Han har de siste seks årene fått opp tre sønner i den ypperste verdenseliten. I sommer vant Jakob (18) overraskende gull på både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin. Dermed ble han den tredje av Ingebrigtsen-brødrene til å bli europamester. Henrik (27) tok gull i 2012, mens Filip (25) greide det i 2016.

Les også: Northug knuser bok-konkurrentene, opplag på 62.000

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden