Meny

Ingebrigtsen skjøv Northug ned fra boktoppen: – Kø overalt

«Kunsten å oppdra en verdensmester» er en bok om Gjert Ingebrigtsen og team Ingebrigtsen. Gjert signerer bøker etter presentasjonen av boken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen gjør ikke bare suksess som friidrettstrener. Boken hans har skutt fart og vippet Petter Northug ned førsteplassen på bestselgerlista.

Det viser offisielle tall fra Bokhandlerforeningen. Ingebrigtsen-boken «Kunsten å oppdra en verdensmester» lå på 10.-plass på oversikten for «generell litteratur» etter den første salgsuka, men i uke to gjorde den et solid byks og føk opp i tet.

Dermed falt Northug-biografien «Min historie» ned til 2.-plassen. Ingebrigtsen kan fortelle om en massiv interesse.

– Det har vært en enorm respons. Og jeg som knapt har satt mine bein i en bokhandel før jeg ga ut denne boka. Det er køer overalt. Jeg satt halvannen time her om dagen i Egersund før alle hadde fått sitt. Det er overveldende, sier han til TV 2.

Les også: Gjert Ingebrigtsen om sønnens flytting: – Ikke veldig fornøyd

Gjert Ingebrigtsen er en selvlært friidrettstrener. Han har de siste seks årene fått opp tre sønner i den ypperste verdenseliten. I sommer vant Jakob (18) overraskende gull på både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin. Dermed ble han den tredje av Ingebrigtsen-brødrene til å bli europamester. Henrik (27) tok gull i 2012, mens Filip (25) greide det i 2016.

Les også: Northug knuser bok-konkurrentene, opplag på 62.000

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært