Artistene til Nobelfesten er klare

I år er den årlige offisielle Nobelkonserten avlyst, på grunn av blant annet økonomiske problemer. Isteden blir det et alternativt utearrangement her i Borggården utenfor Oslo rådhus. Folkefesten blir gratis, og finner sted 9. desember. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I år er den årlige offisielle Nobelkonserten avlyst, på grunn av blant annet økonomiske problemer. Isteden blir det et alternativt utearrangement her i Borggården utenfor Oslo rådhus. Folkefesten blir gratis, og finner sted 9. desember. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ingen offisiell Nobelkonsert i år, men isteden et gratis utearrangement utenfor Oslo rådhus. Nå er artistene klare til folkefesten 9. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nobelinstituttet opplyste i sommer at den årlige fredspriskonserten ikke blir noe av i år fordi arrangøren ønsker å tenke nytt om innhold og format, samt økonomiske utfordringer.

Men investor Arthur Buchardt har tatt initiativ til et alternativt konsept, slik at det norske folk likevel kan ta del i feiringen av årets nobelprisvinnere Robert Mukwege og Nadia Murad i desember.

Konserten, som skal ledes av Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes, finner sted i Borggården på Fridtjof Nansens Plass 9. desember. Blant artistene som nå er bekreftet er blant andre DDE, Eva Weel Skram, Freddy Kalas, Kurt Nilsen og Matoma.

– Vi ønsker med Nobels Fredsfest 2018 å hedre prisvinnerne med et arrangement prisvinnerne verdig. Det viktigste både for oss som arrangør og artistene som stiller opp, er selvfølgelig å rette oppmerksomheten mot den innsatsen Denis Mukwege og Nadia Murad har lagt ned i kampen mot seksualisert vold i krigssituasjoner. Samtidig ønsket vi å skape en folkefest for prisvinnerne som alle kan ta del i, sier Buchardt.