Ny bunnotering for Skavlan, rekordtall for Lindmo

Fredrik Skavlan under TV2s høstlansering. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Fredrik Skavlan under TV2s høstlansering. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Talkshowet til Fredrik Skavlan hadde 238.000 seere fredag, det laveste til nå. Samtidig tangerte Lindmo sin rekord med 821.000 seere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var Knut Arild Hareide gjest hos Skavlan, kort tid etter at KrF-lederen hadde lidd nederlag for sitt alternativ til veivalg under det ekstraordinære landsmøtet. Det ser ikke ut til å ha gitt noen positiv effekt på seertallene, og programmet var det minst sette til nå.

Ifølge TV 2s informasjonsavdeling hadde Skavlan-sendingen en markedsandel på 18,4 prosent i aldersgruppen 20 til 49 år og på 16,5 prosent i gruppen 10 til 79 år. Det forrige bunnpunktet ble nådd forrige helg, da programmet hadde 253.000 seere. Sesongstarten tidligere i høst hadde 440.000 seere.

– Nei, det er klart vi ikke er fornøyd med disse tallene, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Konkurrenten Anne Lindmo hadde 821.000 seere på sin sending fredag, opplyser NRK. Ifølge Kampanje er det en tangering av hennes rekord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare Nytt på nytt hadde flere seere, med rett over 1 million. Programmet 10 på topp hadde 780.000 seere.

Hareide hjalp lite

Når nederlaget til Skavlan var et faktum fredag kveld, gikk han fort inn for å intervjue KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Denne fredagen var spesiell med KrFs landsmøte som hadde gått gjennom hele dagen. Det var sikkert mange som så på NRK1 og det var veldig mange som så på TV 2 Nyhetskanalen. Vi fikk inn Hareide som gjest, og det var kjempebra, men det var et budskap vi ikke fikk formidlet til seerne før intervjuet var i gang, og det var en halvtime-tre kvarter før sending, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lindmo har vunnet fredagskvelden

Idol-sendingen til TV 2 fredag hadde 445.000 seere, mens Senkveld med Helene og Stian hadde 388.000 seere. Lørdag hadde Skal vi danse 550.000 seere, en oppgang på 70.000 fra sist. Farmen hadde søndag 584.000 seere, opplyser TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tv-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaiu, mener NRK har lykkes «100 prosent» med å flytte «Lindmo» til sendetidspunktet «Skavlan» hadde på NRK. Hun mener de har fått en bra flyt i sendeskjema samtidig som de har også lykkes svært godt med «10 på topp».

– Krigen er avgjort. Lindmo har vunnet fredagskvelden. Det er ikke mer å si om det, sier hun.

Aktuelt: TV-sjef: – Jeg tror ikke «Skavlan» blir borte