Meny

Ny Palme-bok peker på mulig drapsmann

En ny bok basert på forfatter Stieg Larssons gransking av drapet på Sveriges statsminister Olof Palme utpeker en kjent Palme-hater som mulig drapsmann i 1986.

Journalist Jan Stocklassa har dykket ned i forfatter og journalist Stieg Larssons hemmelige arkiv og funnet opplysninger om drapet på statsminister Palme en februarnatt for over 32 år siden.

Mandag kommer den tidligere diplomaten og forretningsmannen med boken «Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet».

I boken, som på norsk får tittelen «Stieg Larssons arv», utpekes en kjent Palme-hater og hans medhjelpere, skriver Expressen.

Millennium-forfatter Larsson begynte umiddelbart etter drapet på Sveavägen i Stockholm å undersøke hvilke personer eller grupper som kunne stå bak.

Fram til sin død i 2004 var Larsson opptatt av å løse drapsgåten. Han sendte også informasjon til dem som etterforsket saken.

Profesjonelle mordere fra Sør-Afrika?

Stocklassas teori er ifølge SVT at det skal finnes en forbindelse mellom profesjonelle mordere fra Sør-Afrika og svenske høyreekstreme.

Den potensielle gjerningsmannen skal tidligere ha blitt ignorert av politiet, men nå skal den såkalte Palme-gruppen jobbe aktivt med de nye sporene, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisen hatet den navngitte svensken Olof Palme. Mannen skal ikke ha alibi for drapstidspunktet. Han skal ha blitt overvåket av Säpo allerede i 1987. Foran skjult kamera skal han ha erkjent at han var på Sveavägen rett før drapet fant sted.

Les også: Lisbet Palme er død

Svensk tidsskrift navngir mulig Palme-drapsmann

Kjent palme-hater

I en ny bok om drapet på Olof Palme, utpekes en kjent Palme-hater som en mulig gjerningsmann. Palme ble skutt og drept i Stockholm 28. februar 1986. Arkivfoto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Da Stocklassa åpnet Larssons arkiv, fant han brev, artikler, dokumenter og fotografier som også inneholdt nye spor.

Den nye boken er basert på Larssons samlinger, men det er Stocklassas teori om hva som skjedde drapsnatten som blir lagt fram. Her pekes det altså en kjent Palme-hater og en av hans medhjelpere ut som mulige gjerningsmenn.
Førstnevnte hadde i utgangspunktet alibi den kvelden drapet skjedde, men i et intervju med forfatteren sier mannens kone at han var ute en tur og at det er uklart når han kom hjem.

Boken er ventet på norsk i januar.

Les også: Leder for Palme-etterforskningen tror drapet blir oppklart

Palme-drapet blir neppe oppklart

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært