Meny

Britisk motemilliardær navngitt i metoo- og rasismeskandale

Green er formann i Arcadia Group, som eier kleskjedene Topshop, Topman, Wallis og Burton. Han har vært involvert i en rekke kontroverser, inkludert anklager om skatteunndragelse, underbetaling og misbruk av ansatte og rasistiske uttalelser om irer. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den britiske motemilliardæren Philip Green er navngitt som mannen som skal ha stanset publiseringen av rasisme- og trakasseringsanklager rettet mot ham.

Green skal ha vunnet fram i en domstol i London om å stanse publiseringen av anklagene og navnet hans, men politikeren Peter Hain tok torsdag i bruk sin «parlamentariske immunitet» da han navnga Green som mannen anklagene er rettet mot.

– Det er min plikt å navngi Philip Green som personen mediene ikke kan omtale på grunn av kjennelsen. Denne saken har offentligheten interesse av å kjenne til, sa han i en tale i overhuset i Det britiske parlamentet.

Saken fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia etter at The Daily Telegraph tidligere denne uken skrev oppslaget «Den britiske metoo-skandalen som ikke kan avsløres». Green skal ifølge avisen ha brukt 500.000 pund og sju advokater på å holde sitt navn ute av saken.

Motemilliardæren selv vil ikke kommentere rettsprosessen eller Hains utspill, men nekter kategorisk for «ulovlig seksuell eller rasistisk» atferd.

Green er formann i Arcadia Group, som eier kleskjedene Topshop, Topman, Wallis og Burton. Han har vært involvert i en rekke kontroverser, inkludert anklager om skatteunndragelse, underbetaling og misbruk av ansatte og rasistiske uttalelser om irer.

Populært