Åpen for alle - alltid

Nobelprisvinner æres med plass i sykkelstativ

Kjemiprofessor George Smith (bildet) fikk årets nobelpris sammen med amerikanske Frances H. Arnold og britiske Gregory P. Winter, for deres arbeid med proteiner. Smith fikk en firedel av prisen, som handler om å mestre evolusjonens kraft, genetisk endring og utvelgelse, å utvikle proteiner som løser menneskehetenes kjemiske problemer. Foto: Don Shrubshell / Columbia Daily Tribune / AP / NTB scanpix
Kjemiprofessor George Smith (bildet) fikk årets nobelpris sammen med amerikanske Frances H. Arnold og britiske Gregory P. Winter, for deres arbeid med proteiner. Smith fikk en firedel av prisen, som handler om å mestre evolusjonens kraft, genetisk endring og utvelgelse, å utvikle proteiner som løser menneskehetenes kjemiske problemer. Foto: Don Shrubshell / Columbia Daily Tribune / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske nobelprisvinnere pleier å æres av sin arbeidsgiver med egen parkeringsplass. Nobelprisvinner i kjemi, George Smith, får plass i sykkelstativ.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

University of Missouri velger den alternative løsningen fordi 77 år gamle Smith, med egne ord, «ikke er noen god sjåfør».

Han forteller til avisen The Kansas City Star at han ikke er noen «sykkelentusiast», men at han bor mindre enn halvannen kilometer fra arbeidsgiveren University of Missouri og at han derfor sykler til jobben hver dag.

Universitetet har plukket ut en helt ordinær plass i et vanlig sykkelstativ til Smith – samme stativ som brukes av andre syklister ved universitetet. Men plassen skal merkes med et skilt, slik at ingen blir i tvil om at en spesifikk plass i stativet nå tilhører en vaskeekte nobelprisvinner.

77 år gamle George Smith ble 3. oktober, sammen med Frances H. Arnold og Gregory P. Winter, tildelt nobelprisen i kjemi.