Tyske leger tror Pussy Riot-medlem kan ha blitt forgiftet

Det er sannsynlig at Pyotr Verzilov, som er medlem av det russiske protestbandet Pussy Riot, er blitt forgiftet, mener tyske leger. Her er Verzilov fotografert i Moskva i forbindelse med et intervju tidligere i september. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
Det er sannsynlig at Pyotr Verzilov, som er medlem av det russiske protestbandet Pussy Riot, er blitt forgiftet, mener tyske leger. Her er Verzilov fotografert i Moskva i forbindelse med et intervju tidligere i september. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tyske legene som behandler Pussy Riot-medlemmet Pyotr Verzilov, mener det er svært sannsynlig at han er blitt forgiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verzilov (30) ble for noen dager siden brakt til sykehus i Moskva etter å ha blitt alvorlig syk. Han skal ifølge et annet medlem av gruppa ha mistet synet og taleevnen. Han ble senere fløyet til Berlin for ytterligere behandling.

Lege Karl Max Einhaeupl ved Charité-sykehuset i Berlin sier tirsdag at det ikke er noe som tyder på at Verzilov har noen langsiktig sykdom. Ifølge hans kollega Kai-Uwe Eckardt har Verzilov fått intensivbehandling siden han ankom sykehuset lørdag, men han opplyser at tilstanden ikke er livstruende.

Ifølge Eckardt fikk Verzilov god behandling på sykehuset i Moskva før han kom til Tyskland. Han sier symptomene tyder på problemer med den delen av nervesystemet som styrer indre organer.

Legene i Berlin har så langt ikke funnet ut hvilket stoff som kan ha forårsaket forgiftningen.

Pyotr Verzilov er gift med Nadezjda Tolokonnikova, som også er medlem av den profilerte protestgruppa. Verzilov har også canadisk statsborgerskap.