Meny

To på Riksteaterturné med 15 ulike roller

Stykket "Stein i lomma" er Erik Poppes debut som teaterregissør. På bildet fra venstre Øystein Martinsen, Erik Poppe og Hallvard Holmen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Tema
Hallvard Holmen og Øystein Martinsen går ut og inn av hele 15 roller i «Stein i lomma», som får premiere på Riksteatret neste uke.

– Dette er et veldig varmt og fint stykke. Det er gjenkjennbart og folkelig, sier Hallvard Holmen, kjent for det store publikum som Roy i NRKs serie «Himmelblå». Øystein Martinsen er også et kjent TV-fjes. Han spilte Kark i NRKs serie «Vikingane».

«Stein i lomma» er en norsk bearbeidelse av nordirske Marie Jones kjente «Stones in his pockets». Den norske versjonen er lagt til en filminnspilling i Nord-Norge. En internasjonal storfilm skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med mange andre i bygda, har to sjarmerende typer latt seg hyre inn som statister. Hvordan takler de møtet med sleipe produsenter og internasjonale stjerneskuespillere?

«Stein i lomma» er en av våre mest erfarne og suksessfylte filmregissører, Erik Poppes, debut som teaterregissør.

– Jeg tror ikke vi kunne ha funnet et riktigere prosjekt, sier en begeistret teatersjef Tom Remlov, og viser til at det ikke bare handler om filmbransjen som Erik Poppe har førstehånds kjennskap til. Handlingen er også lagt utenfor hovedstaden der Riksteatret har sitt kjernepublikum.

Stykket får premiere i Nydalen i Oslo 20. september, før det drar ut på turné til nesten 45 steder rundt om i Norge.

Populært