Listhaug-maleri legges ut på auksjon

Gatekunstverket av en korsfestet Sylvi Listhaug skal på ny auksjoneres bort. Det har allerede kommet inn et bud på 450.000 kroner.
Gatekunstverket av en korsfestet Sylvi Listhaug skal på ny auksjoneres bort. Det har allerede kommet inn et bud på 450.000 kroner. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Gatekunstverket av en korsfestet Sylvi Listhaug skal på ny auksjoneres bort. Det har allerede kommet inn et bud på 450.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ville teste interessen og fikk et spontanbud på 450.000 kroner, sier finansrådgiver og nettverksbygger Thorstein Selvik til Bergensavisen.

En gang i løpet av september skal verket auksjoneres bort i regi av Gategalleriet og Christer Holm.

– Det er ikke mange kunstverk som har fått så mye omtale som dette, uansett sjanger. Dette har nok blitt det viktigste gatekunstverket noensinne, tror galleristen.

I dag er det Tore Gudmestad, faren til Thea Steen som døde av kreft i 2016, som eier bildet. Tilslaget blir gitt uavkortet til Kreftforeningen og palliativ behandling.

Bildet ble tagget over få dager etter at det ble ført opp på gatehjørnet på Nygårdshøyden. Det ble tatt ned av studenter som fjernet svartmalingen og solgte det videre.

Ifølge flere avisa snakket med hadde det en prislapp på 260.000 kroner etter en budkamp i april der forretningsmannen Ole Petter Duus hadde det høyeste budet. Duus valgte å gi det til Gudmestad.

Personvernpolicy