TV-underholdningen kan gå i svart dersom mekling går i stå

Gaute Grøtta Grav er programleder for Farmen.
Gaute Grøtta Grav er programleder for Farmen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Flere populære TV-programmer står i fare dersom Norsk Filmforbund og Virke Produsentforeningen ikke blir enige fredag. Fristen går ut ved midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmforbundet varslet tidligere i uka om en mulig streik for flere hundre TV-medarbeidere. Partene forhandler hos Riksmekleren. Dersom de ikke blir enige, vil flere av høstens store fjernsynsproduksjoner bli rammet, som «Stjernekamp», «Skal vi danse», «Farmen» og «Heimebane». Det samme gjelder flere andre norske dramaserier og underholdningsprogrammer.

– Vi er rimelig godt forberedt, men håper i det lengste at man kommer til enighet, sier eksternsjef Petter Wallace i NRK til Kampanje.

Bakgrunn: Filmforbundsstreik truer populære TV-produksjoner

Lørdag er det klart for episode to av «Stjernekamp» som produseres av Monster på oppdrag for NRK. Monster er et av landets største TV-produksjonsselskap og sysselsetter mange av fjernsyns- og filmmedarbeiderne som kan bli tatt ut i streik.

– Utfordringen er at vi på det nåværende tidspunkt naturlig nok ikke har full oversikt over hvor mye av vårt innhold som blir rammet. Den store taperen hvis man ikke oppnår enighet, er ikke partene, men publikum, mener Wallace.

Verken Norsk Filmforbund eller Virke Produsentforeningen ønsker å kommentere saken så lenge meklingen pågår.

Hvis partene ikke kommer til enighet, vil forbundet ta ut 530 medlemmer i streik.

– Vårt mål er ikke streik, men hvis motparten ikke tar innover seg alvoret i situasjonen, vil vi vurdere streik. Men vi håper vi skal klare å unngå det, sa daglig leder i Filmforbundet Even Stormyhr til Kampanje tidligere denne uken.

Partene brøt forhandlingene rett før sommeren.

Personvernpolicy