Slutt for «Forbrukerinspektørene» etter 19 år

Til neste år skal «Forbrukerinspektørene» avløses av et nytt konsept. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Til neste år skal «Forbrukerinspektørene» avløses av et nytt konsept. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter 19 år er det kroken på døren for «Forbrukerinspektørene». NRK varsler et nytt helse- og forbrukerkonsept i løpet av neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Gander, som er redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, bekrefter nedleggelsen av forbrukerprogrammet overfor VG.

– «Forbrukerinspektørene» er inne i sin siste sesong slik vi kjenner det i dag. Det er besluttet at vi i løpet av 2019 skal komme opp med et nytt konsept innenfor helse og forbrukerjournalistikk som vi tror vil fungere bedre i en strømmetjeneste, sier Gander.

Til helgen er det 19 år siden «FBI Forbrukerinspektørene» dukket opp på NRK1 for første gang. Men nå mener altså kringkasteren at tiden er inne for å se etter en avløser.

– Utfordringen med denne typen magasiner generelt er at de ikke har et tydelig konsept og inneholder for mange forskjellige temaer. Målet er å få en annen type produksjon med ett tema av gangen, forklarer Gander.

Personvernpolicy