Bergensartist (27) innrømmer utpressing

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergensartisten som er tiltalt for utpressing på nett, erkjenner straffskyld. Han sier bakgrunnen til ugjerningen er at han slet økonomisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen er tiltalt for å ha lurt en jevnaldrende mann på et chattenettsted, der han ga seg ut for å være 15 år gamle «Miriam». Senere forlangte han 20.000 kroner fra fornærmede for ikke å spre innholdet i chatten.

Mannen hevdet i et intervju med Bergens Tidende i juli at det ikke var ham som sto bak utpressingen. Men da saken begynte i tingretten mandag, erkjente 27-åringen straffskyld, ifølge Bergensavisen og BT.

Les også: Forventningene til landets økonomi stuper

– Jeg slet økonomisk

– Jeg slet økonomisk. Istedenfor å selge dop eller rane noen gamle damer, tenkte jeg å slå to fluer i en smekk. Jeg ville utpresse en pedofil, og samtidig tjene penger på det. Det var han som tok alt initiativ, og det var han som skrev seksualisert, ikke jeg, sa han i retten.

Mannen som 27-åringen chattet med har fått påtaleunnlatelse for såkalt «grooming». Han sier at han ikke er pedofil, men at det gikk for langt i samtalene på nettet.

Les også: Ny utslippsmåling kan gi stor økning i bilprisene

Solgte falske billetter

Artisten, som har gjort seg bemerket i Bergens musikkmiljø etter samarbeid med kjente navn innen sin sjanger, sto også tiltalt for å ha solgt ikke-eksisterende billetter til et russetreff på nett.

Statsadvokat Kristine Herrebrøden ber om at mannen dømmes til fengsel i 120 dager, mens 27-åringens forsvarer Jørgen Riple ber om 45 timers samfunnsstraff. Dom i saken faller etter planen torsdag denne uken.

Les også: Mann falt fire meter ned fra bygning i Larvik

Personvernpolicy