NRK P2 tar debattprogrammet Ytring av lufta

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK har besluttet å legge om debattsatsingen og legger ned «Ytring» på P2 mellom 11 og 12 på søndager for å utvide «Ukeslutt» på P1 lørdager til to timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter bare tre år er det kroken på døra for «Ytring» på radio, men debattsatsingen på nett består, ifølge Klassekampen. Ole Jan Larsen, kanalsjef i NRK P2, kaller det en prioriteringssak.

– Nedleggelsen henger sammen med en større utvidelse av P1s styrkede helgetilbud, men dette er også første del i et større arbeid med å endre P2s helgetilbud, sier Larsen.

Programflaten mellom klokka 11 og 12 på søndager er en av de viktigste for NRK P2, og i 2015 overtok «Ytring» populære «Søndagsavisa», begrunnet med «en rivende medieutvikling» og at publikums nye medievaner presset fram et alternativ. Nå overtar et satireprogram 14. oktober, etter at siste «Ytring» har gått på lufta 7. oktober.

Det er ikke helt klart hvordan det nye satirekonseptet i tidsbolken på P2 blir, men komiker og kommentator Eirik Bergesen skal på lufta. Han har vært både politisk kommentator på TV 2 Nyhetskanalen og politisk satiriker på Teaterkjelleren i Oslo med showet «All Makt».