De første bildene fra ny 22. juli-film publisert

Jonas Strand Gravli og Isak Bakli Aglen spiller Viljar Hanssen og hans bror Torje. Foto: Erik Aavatsmark / Filmfestivalen i Toronto / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De første bildene fra den Netflix-finansierte filmen «22 July» er lagt ut på nett. Filmen får premiere under filmfestivalen i Venezia i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nettstedet Montages vises filmen, som er regissert av Paul Greengrass, for første gang i Venezia 5. september, mens den sannsynligvis vil bli tilgjengelig for alle Netflix-abonnenter 16. oktober.

Den skal også vises under filmfestivalen i Toronto, og det er den canadiske festivalen som har tilgjengeliggjort de tre bildene.

Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss». Den følger tre sammenvevde historier – om overlevende som forsøker å gjenoppbygge sine liv, om Norges politiske ledelse som forsøker å styre landet gjennom krisen og om terroristens advokater.

Anders Danielsen Lie spiller rollen som Anders Behring Breivik, mens Ola G. Furuseth har rollen som Jens Stoltenberg. Brødrene Viljar og Torje Hanssen spilles av henholdsvis Jonas Strand Gravli og Isak Bakli Aglen. Jon Øigarden spiller advokat Geir Lippestad.

Les også: Fem internasjonale filmselskaper vil lage film om guttene i grotten