Meny

Mediekonsern frykter NRK-dominans

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sier mediekonsernene ønsker et sterkt NRK, men at det er viktig at statskanalen ikke gjør det vanskelig for dem å selge abonnementer. Arkivfoto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NHO og fire av Norges største mediekonsern er kritiske til milliardstøtten NRK får fra regjeringen. Nær seks av åtte milliarder går i dag til NRK.

I en kronikk i Dagens Næringsliv skriver medie- og organisasjonstoppene at de frykter for fremtiden til private mediehus om det ikke gjøres noe med fordelingen av mediestøtten.

De mener NRK er i ferd med å bli en alvorlig trussel.

Bekymringsmeldingen er signert av Schibsted, Aller, Amedia, Polaris, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Mediebedriftenes Landsforening.

– Det eneste vi ber om, er at de ikke kopierer avisenes måte å formidle nyheter på digitalt, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted til DN. Han mener NRK bør holde seg til lyd og bilder.

– De har et så rikholdig tilbud i disse formatene at de fremdeles vil ha et svært godt tilbud til publikum, selv om de ikke kopierer oss, sier han.

Aktuelt:  NRK har brukt 67 millioner på Monsen-tv

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK sier at han har vært tydelig på at selv om NRK.no er et nyhetsnettsted, så skal hele allmennkringkastertilbudet være tilgjengelig der, og mener medietoppene heller burde se på de store globale teknologiselskapene som konkurrenter.

Regjeringens mediemelding skal ifølge kulturminister Trine Skei Grande legges fram i høst eller tidlig vår.

Aktuelt:  Tidenes laveste lyttertall på radio: – DAB er årsaken

Yrkessjåfører misfornøyd med DAB: – Var ikke forberedt på dette

Frp og Sp:   – Overgangen til DAB var forhastet og unødvendig

Populært