Bergensartist tiltalt for utpressing kritiserer politiet

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergensartisten som er tiltalt for utpressing, hevder det ikke var han som chattet med fornærmede. Likevel angrer han på at han «tok loven i egne hender».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen er tiltalt for å ha lurt en jevnaldrende mann på et chattenettsted, der han skal ha gitt seg ut for å være 15 år gamle «Miriam». Senere skal artisten ha forlangt 20.000 kroner fra fornærmede for ikke å spre innholdet i chatten.

I et intervju med Bergens Tidende hevder 27-åringen at det ikke var han som utga seg for å være «Miriam», men at han har fått tak i skjermdumpene fra chatten på annet vis. Han ønsket å konfrontere fornærmede og «gi ham en skjennepreken». Pengene ville han aldri for alvor kreve inn, hevder tiltalte.

– Jeg reagerer med avsky på pedofile og ville gjøre det litt ekstra hett for ham ved å si dette med pengene. Samtidig sa jeg tydelig ifra om at jeg ville anmelde ham, sier han til BT.

Artisten, som har gjort seg bemerket i Bergens musikkmiljø etter samarbeid med kjente navn innen sin sjanger, mener det eneste han gjorde galt, var ikke å anmelde saken med en gang. Hvis ikke fornærmede hadde «kommet han i forkjøpet» og anmeldt saken først, ville saken vært en annen, mener 27-åringen.

– Jeg synes det er helt utrolig at han blir offeret når det er han som har bedrevet grooming. Ifølge bildene jeg har, var det han som innledet chatten, sier han.

Politiadvokat Kristine Herrebrøden ønsker ikke å kommentere saken overfor BT. Saken skal opp for Bergens tingrett i august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden