Jagger kritiserte polsk lovreform fra scenen

Vokalist Mick Jagger i Rolling Stones synger ut på polsk på oppfordring. Foto: Jane Barlow / PA / AP / NTB scanpix
Vokalist Mick Jagger i Rolling Stones synger ut på polsk på oppfordring. Foto: Jane Barlow / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rolling Stones-vokalist Mick Jagger er klar på hva han mener om Polens nye lovreform, som innebærer tvangsavgang for rundt 40 prosent av dommerne i høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommerne må gå av fordi pensjonsalderen settes ned fra 70 år til 65 år, og dermed får de ikke fullført seksårsperioden de etter grunnloven er ansatt for.

– Jeg er for gammel til å være dommer, men jeg er ung nok til å synge, sa Jagger fra scenen lørdag, delvis på polsk, ifølge avisen Gazeta Wyborcza.

Uttalelsen kom dagen etter at nobelprisvinner og tidligere president Lech Walesa kom med en oppfordring til den legendariske frontvokalisten og bandet på Facebook.

– Mange personer i Polen forsvarer frihet, men de trenger støtte. Hvis dere kan si eller gjøre noe mens dere er i Polen, ville det virkelig bety noe for dem, skrev Walesa i innlegget, adressert til «herr Jagger og The Rolling Stones».

Walesa har sammen med tusenvis av polakker den siste tiden demonstrert mot lovendringene som de mener undergraver demokratiet.

– Vi kom til Polen for lenge siden i 1967, sa Jagger til de fremmøtte lørdag, med referanse til da de var det første vestlige bandet som opptrådte bak Jernteppet.

– Jeg håper dere holder fast ved alt dere har lært siden det. Gud velsigne dere!