Canal Digitals kunder får beholde TV 2

Etter flere uker med forhandlinger har TV 2 og Telenor landet en ny distribusjonsavtale som sikrer at Canal Digitals kunder fortsatt kan se TV 2s programmer.

Mandag melder TV 2 og Telenor at selskapene har kommet til enighet om en ny distribusjonsavtale. TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier i en melding at avtalen vil sikre godt norsk innhold i de kommende årene. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Mandag melder TV 2 og Telenor at selskapene har kommet til enighet om en ny distribusjonsavtale. TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier i en melding at avtalen vil sikre godt norsk innhold i de kommende årene. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye distribusjonsavtalen sikrer kunder av Canal Digital Satellitt, Canal Digital Kabel og Telenor fortsatt tilgang på TV 2s innhold, opplyser selskapene i pressemelding mandag.

– Vi er tilfreds med innholdet i avtalen og ser fram til et godt samarbeid med Telenor i årene framover, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2, i meldingen.

Forhandlingene mellom mediegigantene har trukket ut i tid. Partene har forhandlet om hvor stor del av TV 2s programinnhold Telenor-eide Canal Digital skal ha rett til å vise på fjernsyn og i sine strømmetjenester og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker.

Et eventuelt brudd mellom partene kunne ha rammet nær én million norske husstander. Sandnes understreker i pressemeldingen partenes særskilte ansvar for å sikre godt norsk innhold i en medievirkelighet med sterke globale aktører. Et poeng som også administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital legger vekt på.

– Et godt samarbeid mellom distributører og kringkastere er viktig i årene fremover, og denne avtalen viser at begge parter ser verdien av dette, sier han i meldingen.