Flere går på kino i Oslo

Norges generelle kinobesøk har hatt en nedgang, men Oslo opplevde en økning på 4 prosent i april og mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det nye kinosenteret Odeon med 14 saler åpnet 22. mars, har det vært en reell vekst i kinomarkedet i Oslo. Det er storfilmene «Avengers: Infinity War» og «Deadpool 2» som har dratt flest seere i Oslo, skriver Aftenposten.

– Det viktigste funnet er at kinomarkedet i Oslo har økt betydelig, og at det i liten grad har vært kannibalisering. Det har åpenbart vært for liten kapasitet og for få kinoer i Oslo, noe mange av oss har visst lenge, sier Guttorm Petterson i bransjeorganisasjonen Film & Kino om kinostatistikken.

Mens besøkstallene i Oslo stiger, har kinobesøket i landet totalt sunket 14 prosent i forhold til april og mai i fjor. Petterson opplyser imidlertid at kinobesøket nasjonalt heller er økende enn synkende.

– Besøket i 2016 var det beste på kinoer i Norge siden 1983. Det går litt opp og ned, og fjoråret var et år med nedgang. 2018 ligger an til å kunne bli et nytt rekordår for kinobesøket her i landet. Dette fordi det kommer mange storfilmer, ikke minst norske, som kommer til å trekke mye publikum, sier Petterson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden