Elizabeth Hoff får Erik Byes minnepris

I september i år mottar Elizabeth Hoff Erik Byes minnepris. I januar mottok hun Årets Sønsteby-pris 2018 for sin uselviske og langvarige hjelpeinnsats i konfliktområder. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I september i år mottar Elizabeth Hoff Erik Byes minnepris. I januar mottok hun Årets Sønsteby-pris 2018 for sin uselviske og langvarige hjelpeinnsats i konfliktområder. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jordmor og sykepleier Elizabeth Hoff får Erik Byes minnepris for sitt arbeid i krigsutsatte områder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 30 år har Hoff fra Ålesund viet livet sitt til de svakeste og jobbet i de mest utsatte i krigsområdene i Afghanistan, Zimbabwe, Egypt, Armenia, Somalia og Syria.

Blant annet har hun jobbet internasjonalt med hjelpearbeid som leder for Verdens helseorganisasjon (WHO) i Syria de siste seks årene, hvor hun har bygget seg opp en stab på 200 ansatte.

Prisen, som deles ut 11. september, gis til en person som over en lengre periode har framvist et uredd og brennende engasjement for å påvirke samfunnsutviklingen i positiv lei lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.

«Vedkommende må ha framvist mot til å gå mot strømmen og de moteriktige standpunkt, til kompromissløst å kjempe for rettferdighet, fred og menneskeverd», heter det om prisen, som ble lansert etter Erik Byes død i 2004.

Tidligere i år har Hoff blitt hedret med Gunnar Sønstebys pris og Peer Gynt-prisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden