Prince-arvinger vil bryte Tidal-kontrakt

Princes arvinger, Sharon, Norrine og John Nelson, vil bryte eksklusivitetskontrakten med Tidal. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB scanpix
Princes arvinger, Sharon, Norrine og John Nelson, vil bryte eksklusivitetskontrakten med Tidal. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arvingene etter artisten Prince vil trekke seg fra eksklusivitetsavtalen med Tidal etter Dagens Næringslivs oppslag om strømmeselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble i mai i år offentliggjort at et nytt Prince-album vil bli lansert i 2019 og kun være tilgjengelig for Tidals abonnenter de første to ukene. Men nå ønsker arvingene å trekke seg fra avtalen. Det fremkommer i et brev fra deres advokat Samuel M. Johnson, sendt til en domstol i Minnesota denne uka. Det var tabloidavisa TMZ som først omtalte saken.

I det lekkede brevet viser advokaten til DNs oppslag om at artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er manipulert. Johnson ber om at kontrakten blir opphevet «slik at boet forhåpentlig kan unngå å bli ytterligere innblandet i Tidals juridiske trøbbel ved å gå inn i en strømmeavtale med en partner som tilsynelatende har vært villig til å bedra publikum og svindle de fleste av sine kunder til fordel for noen utvalgte få».

Tidal bestrider DNs påstander og har truet med å forfølge avisa juridisk, noe som foreløpig ikke har skjedd. De ønsket over for Dagens Næringsliv ikke å kommentere denne saken.