Den svenske TV-kjendisen Martin Timell er frikjent for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske TV-kjendisen Martin Timell som har stått tiltalt for voldtekt, er frikjent for anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I høst ble han anmeldt for en voldtekt som skulle ha skjedd for nærmere ti år siden på en privat fest arrangert av Timell selv. Rettssaken har pågått i vår, og kjennelsen falt fredag i Attunda tingsrett.

– Aktoren i saken må bevise at en forbrytelse er blitt begått, og det kan være vanskelig, særlig når det gjelder seksuelle overgrep, sa dommer Klas Reinholdsson på en pressekonferanse i forbindelse med kjennelsen.

Timell er en av Sveriges mest kjente TV-personligheter og debuterte på TV i 1984. I

Saken mot Timell kom etter at metoo-kampanjen begynte høsten 2017. Flere medier i Sverige startet interne granskninger etter anklager om seksuelle overgrep. Da anklagene ble kjent, ble alle programmene på TV4 med Timell tatt av lufta.

– Det er stor forskjell på hvordan jeg har oppfattet meg selv i denne bransjen, og hvordan virkeligheten har vært. Jeg har ikke skjønt at jeg har fått folk til å føle seg svært ille, sa Timell til Expressen da han ble anklaget for seksuell trakassering høsten 2017.

TV-profil Lulu Carter var en av de første som slo alarm om oppførselen til frikjente Timell. Hun uttrykker stor skuffelse over dommen.

– At han blir frikjent, viser at rettssystemet har en lang vei å gå for å beskytte kvinner, hevder hun overfor Aftonbladet.

Timell har benektet straffskyld hele tiden.