Roseanne Barr gir sovemedisin skylda for rasistisk utfall

Roseanne Barr gir sovemedisin skylden for den rasistiske Twitter-meldingen hun sendte, men produsenten av legemiddelet protesterer og sier at rasisme ikke er noen bivirkning av deres medisin. Foto: AP / NTB scanpix
Roseanne Barr gir sovemedisin skylden for den rasistiske Twitter-meldingen hun sendte, men produsenten av legemiddelet protesterer og sier at rasisme ikke er noen bivirkning av deres medisin. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

TV-komikeren Roseanne Barr hevder at hun var påvirket av sovemedisin da hun kom med et rasistisk utfall mot borgerrettsforkjemperen Valerie Jarrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rasistiske Twitter-meldingen fikk denne uka ABC til å ta den populære TV-komedien «Roseanne» av lufta.

Barr omtalte i meldingen Valerie Jarrett, som var rådgiver for president Barack Obama, som et produkt av Det muslimske brorskap og «Planet of the Apes».

I et forsøk på å unnskylde hetsen hevdet Barr at hun hadde tatt sovemedisinen Ambien da hun sendte Twitter-meldingen klokka 2 om natta.

Produsenten avviser forklaringen

Produsenten av sovemedisinen, Sanofi, avviser forklaringen og sier at det er helt ukjent for dem at legemiddelet har den slags bivirkninger.

– Selv om de fleste legemidler har bivirkninger, er ikke rasisme noen kjent bivirkning for noen av Sanofis medisiner, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Det tok ikke lang tid før «Ambien» ble en trend på Twitter, og flere benyttet anledningen til å gjøre narr av Barr og hennes forklaring. Inkludert hennes eksmann Tom Arnold kastet seg på bølgen og skyldte hele ekteskapet deres på Ambien.

Trump kritiserer ABC

– Bob Iger i ABC ringte Valerie Jarrett for å si at ABC ikke tolererer uttalelser som dem fra Roseanne Barr. Jøss, han ringte aldri president Donald Trump for å unnskylde for de FORFERDELIGE tingene som er blitt sagt om meg på ABC. Kanskje jeg bare aldri fikk den telefonen? skrev Trump på Twitter onsdag.

Dette fikk flere til å reagere og talsperson for Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, måtte forsvare presidenten.

– Presidenten peker på dobbeltmoralen i mediene. Det er den presidenten snakker om. Det er ingen som forsvarer hennes uttalelser. De var upassende, sa Sanders.

Tidligere har ikke Det hvite hus ønsket å kommentere hendelsen ettersom «det er mye større ting som skjer i landet akkurat nå».

Populær TV-komedie

«Roseanne» var i årene 1988 til 1997 en av USAs mest populære TV-komedier, og da serien gjenoppsto i mars i år fikk den over 25 millioner seere.

Serien var særlig populær blant konservative amerikanere, ettersom Barrs karakter uttrykte støtte til president Donald Trump.

Barrs rasistiske Twitter-melding ble likevel for mye for ABC Entertainment.

– Kommentaren var avskyelig, motbydelig og ikke i tråd med våre verdier, og vi har derfor besluttet å kansellere serien, sa ABC-sjefen Channing Dungey tidligere i uka.