Meny

Harvey Weinstein har meldt seg for politiet i New York

Harvey Weinstein (i blå genser) ankom fredag en politistasjon på Manhattan i New York hvor det er ventet at han vil overgi seg i forbindelse med anklager om seksuelle overgrep. Foto: Julio Cortez / AP
Harvey Weinstein møtte fredag opp på politistasjon i New York. Filmprodusenten ventes her å overgi seg i forbindelse med anklager om seksuelle overgrep.

Ved 7.30-tiden fredag morgen lokal tid troppet filmprodusenten Harvey Weinstein opp i en svart SUV ved en politistasjon på Manhattan i New York.

Weinstein svarte ikke på noen spørsmål fra de oppmøtte pressefolkene.

Blir trolig pågrepet

En rekke medier skrev torsdag at politiet i New York fredag vil pågripe og sikte Weinstein i forbindelse med anklager om seksuelt overgrep. Siktelsen er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Saken Weinstein trolig vil bli siktet for, er relatert til utsagn fra Lucia Evans om at Weinstein tvang henne til å utføre oralsex på ham på hans kontor i 2004. Den tidligere skuespilleren var en av de første som sto fram med beskyldninger mot filmprodusenten i fjor høst. Evans bekrefter overfor The New Yorker at hun politianmelder Weinstein.

Siktelsen vil sannsynligvis også omfatte et annet offer som hittil ikke har stått fram offentlig, ifølge nyhetsbyrået Aps kilder.

Det er ventet at Weinstein i det minste vil bli siktet for kriminell seksuell handling, som i USA har en strafferamme på inntil 25 års fengsel.

Nekter for sex uten samtykke

Høsten 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Harvey Weinstein for seksuelle overgrep, trakassering og upassende oppførsel. Anklagene ble startskuddet for metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

Weinstein har selv gjentatte ganger nektet for å ha hatt sex med noen uten deres samtykke.

Populært