Meny

CNN: Morgan Freeman anklages for trakassering og upassende oppførsel

Skuespiller Morgan Freeman. Bildet er tatt i 2007. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Til sammen åtte kvinner beskylder ifølge CNN skuespilleren Morgan Freeman for upassende oppførsel og seksuell trakassering.

En av kvinnene som beskylder skuespilleren for upassende oppførsel, er en ung produksjonsassistent som jobbet med komedien «Going In Style» sammen med Freeman for tre år siden.

Jobben skal ifølge kvinnen etter hvert ha utviklet seg til å bli «flere måneder med trakassering», skriver CNN.

Hun forteller at Freeman gjorde uønskede tilnærminger mot henne, med berøring og kommentarer om kroppen hennes nesten daglig. Ved et tilfelle skal Freeman ha forsøkt å løfte opp skjørtet hennes og spurt om hun hadde på seg undertøy.

– Til slutt kom en annen mann til og ba ham slutte. Morgan ble lamslått og visste ikke hva han skulle si, sier kvinnen.

Ifølge andre kilder CNN har snakket med, er ikke denne kvinnen den eneste som har opplevd upassende oppførsel fra skuespilleren.

En annen av kvinnene, som arbeidet med filmen «Now You See Me» i 2012, sier hun og en annen kvinne ble seksuelt trakassert gjennom upassende kommentarer flere ganger.

80-årige Morgan Freeman er en av de største stjernene i Hollywood, og han har også vunnet en Oscar-statuett for beste birolle.

CNN har snakket med til sammen 16 mennesker som forteller om Freemans oppførsel. Åtte sier de selv var ofre for det noen av dem betegner som trakassering, og andre betegner som upassende oppførsel fra Freeman. De åtte andre sier de kun var vitne til slike handlinger.

Kanalen har også vært i kontakt med en rekke andre kilder om Freeman. Enkelte av dem hyller 80-åringen, og beskriver han som en mønsterproff de aldri har sett upassende oppførsel fra.