Jakob Oftebro brannskadd under TV-innspilling

Jakob Oftebro skal ha fått innholdet i en molotov cocktail over seg under innspillingen.
Jakob Oftebro skal ha fått innholdet i en molotov cocktail over seg under innspillingen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Jakob Oftebro ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader etter et uhell med en såkalt molotov cocktail under en filminnspilling i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde under innspilling av en scene i serien «Hamilton» lørdag, skriver VG. 32-åringen spiller hovedrollen i thrilleren som er basert på den hemmelige agenten skapt av forfatter Jan Guillou.

Den aktuelle scenen skildrer opptøyer og sammenstøt med politiet. Oftebro skal ha fått innholdet i en molotov cocktail – en primitiv brannbombe – over seg.

Fra annet hold får VG bekreftet at skuespilleren som ble fraktet til sykehus er hovedrolleinnehaver Oftebro. 32-åringen har fått behandling for skadene, men er nå ute av sykehuset.

– Vi vet ennå ikke utfallet av skaden. Men tilstanden hans er alvorlig. Og så er det viktig for oss å påpeke at Jakob ikke har noen skyld i dette, sier Oftebros manager, Anne Lindberg, til VG. Skuespilleren skal være på bedringens vei.

Politiet etterforsker saken som et tilfelle av uaktsomhet som har fremkalt fare for andre.

– Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avhørt flere vitner for å finne ut av hvordan dette har skjedd, sier Kjell Lindgren i stockholmspolitiet.

Reaksjon: Oftebro takker for støtten: «Det kunne gått mye verre»