Meny

Aktor dropper tiltale for fyllekjøring – ber likevel om 24 dagers fengsel for Stella Mwangi

Stella Mwangi på scenen under åpningsshowet til Norway Cup 2015. Torsdag møtte artisten i Oslo tingrett, tiltalt for promillekjøring og for ha kalt politifolk rasister. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Aktor klarer ikke bevise at Stella Mwangi (31) var full da hun satt bak rattet, men vil ha artisten dømt for å ha drukket alkohol for kort tid etter kjøringen.

Artisten medgir at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september, men hevdet i Oslo tingrett torsdag at det først var etter at hun parkerte bilen. Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom og ville ta blodprøve av henne, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Bakgrunn: Norsk artist tiltalt for fyllekjøring

Artisten nekter for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

I sin prosedyre medga aktor Marita Hagen at det ikke er tilstrekkelig bevist at Mwangi var beruset allerede da kjøringen fant sted, ifølge Dagbladet. Hun ba likevel retten dømme Mwangi til 24 dagers betinget fengsel for å ha drukket etter en ulykke og for forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29.000 kroner og miste førerkortet i tolv måneder.

– Vi har ikke noen sakkyndigrapport om at hun ikke kan ha opparbeidet 2,2 i promille på denne tida. Det kan ikke utelukkes, og det skapes rimelig og fornuftig tvil om tiltalte var påvirket, sa Hagen.

Populært