Meny

Amerikansk biskop trodde invitasjon til prinsebryllup var aprilspøk

Den amerikanske biskopen Michael Curry holdt en preken som var langt mer lidenskapelig enn hva som er vanlig under bryllup i det britiske kongehuset. Foto: Owen Humphreys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Biskop Michael Curry, som nærmest stjal showet med sin lidenskapelige preken om kjærlighet under helgens prinsebryllup, trodde invitasjonen var en spøk.

I et intervju med den britiske TV-kanalen ITV sier Curry at han trodde noen forsøkte seg på en aprilspøk og at han ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg å få oppdraget.

Currys preken har blitt ett av de mest omdiskuterte innslagene under lørdagens vielse mellom prins Harry og amerikanske Meghan Markle i St. GeorgeŽs Chapel på Windsor Castle.

Selv sier han at han ikke ante at prekenen hans ville skape et slikt oppstyr, og at han etterpå bare håpet at den var ok.

Curry er den første afroamerikanske biskopen for den episkopale, eller anglikanske, kirken i USA.

Lørdag holdt han en 14 minutter lang lidenskapelig preken om «kjærlighetens kraft» som fikk flere av de celebre bryllupsgjestene til å trekke på smilebåndet.

– Det er kraft i kjærligheten. Ikke undervurder den. Ikke gjør den for sentimental. Det er kraft, kraft i kjærligheten, fastslo biskopen.

Prekenen førte også til en storm av reaksjoner på Twitter, noe som gjorde den til den mest tvitrede hendelsen i løpet av dagen.

Populært