Meny

Kjendiser med opprop om likestilling og fattigdom

Skuespiller Meryl Streep er blant mange kjendiser som tar del i et opprop til verdensledere med krav om at jenter og kvinner hjelpes ut av fattigdom. Arkivfoto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Over hundre kjendiser har sluttet seg til et opprop hvor de krever at verdensledere gjør noe med kjønnsdiskriminering og forbindelsen det har til fattigdom.

Kjendiser som Oprah Winfrey, Meryl Streep og Ryan Reynolds har sammen med nesten 140.000 andre signert et åpent brev. Her krever de at verdensledere anerkjenner at «fattigdom er sexistisk» og at de forplikter seg til å hjelpe jenter og kvinner ut av fattigdom.

– Det finnes ikke et sted på jorden hvor kvinner har de samme mulighetene som menn, men kjønnsgapet er større for kvinner som lever i fattigdom. Fattigdom er sexistisk. Og vi vil ikke stå å se på mens de fattigste kvinnene blir oversett, heter det i brevet som organisasjonen ONE står bak.

Brevet viser til mulighetene rundt globale toppmøter som G20-møtet som finner sted i Argentina denne uken.

– Vi stopper ikke før det er oppnådd rettferdighet for kvinner og jenter overalt. Fordi ingen av oss er likestilte før alle er det, heter det videre.

Oppropet kommer på et tidspunkt der kjønnsdiskriminering i underholdningsbransjen er et hett tema. Under filmfestivalen i Cannes for en uke siden gikk skuespillere, regissører og produsenter hånd i hånd med krav om likestilling og en trygg arbeidsplass.

Populært