NRK-streik tirsdag hvis meklingen ikke fører fram

Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, er klar til å bringe NRK ut i konflikt hvis hun ikke får gjennomslag for lønnskravene til journalistene i statskanalen. Foto: Erlend Daae / NTB scanpix
Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, er klar til å bringe NRK ut i konflikt hvis hun ikke får gjennomslag for lønnskravene til journalistene i statskanalen. Foto: Erlend Daae / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 2.300 ansatte i NRK står klare til å gå ut i streik dersom det ikke blir enighet om årets lønnsoppgjør. Meklingsfristen går ut ved midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Journalistlag (NJ) står klar til å ta ut hele 1.700 redaksjonelt ansatte, først og fremst journalister, i streik hvis det ikke blir oppnådd enighet om årets lønnsoppgjør. I tillegg har LO Stat varslet streikeuttak for 614 av sine medlemmer i NRK hvis ikke forhandlingsmotparten, Spekter, kommer med et tilbud som er vesentlig bedre enn det som lå på bordet idet meklingen tok til mandag formiddag.

Fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til tirsdag, men det er ikke uvanlig at slike meklinger pågår i flere timer på overtid hvis partene fortsatt har noe å snakke sammen om, og meklingsmannen ser muligheter for enighet selv om fristen er passert.

– Vi er forberedt å finne en løsning under meklingen, det er det vi jobber for. Samtidig har vi forberedt oss på å ta ut medlemmene våre i en konflikt. Vi må være klare til begge deler, sa NJ-leder Hege Iren Frantzen til Kampanje idet hun var på vei inn til Riksmekleren.

Aktuelt: Mulig storstreik i NRK før 17. mai

I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.

En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.

Streiken kan i tillegg potensielt ramme 17. mai-dekningen til NRK.

Aktuelt: Flere mener NRK ikke er upartisk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden