Rybaks dansere: – Det er litt ekstremsport

Lene Kokai Flage (til venstre) og Lisa Børud er korister og dansere for Alexander Rybak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Lene Kokai Flage (til venstre) og Lisa Børud er korister og dansere for Alexander Rybak. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lisa Børud og Lene Kokai Flage står bak Alexander Rybak på hvert eneste Eurovision-show. Men ingen av dem er fremmede for å være hovedartist en gang i framtida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er et svært, svært sirkus, som er mye større enn vi kunne drømme om, sier Flage til NTB.

– Bare det å stå på scenen med så mange som ser på, er jo en opplevelse i seg selv. Og alt rundt, det er så mye greier, legger Børud til.

For eksempel har bussen med artistene og folkene rundt politieskorte på turene mellom hotellet og arenaen i Lisboa.

Tenke minst mulig

På scenen handler det om å tenke minst mulig for de to.

– Jeg må bare tenke på at jeg skal kose meg. Hvis jeg tenker på hvor mange som sitter i salen eller at man skal gjøre det riktig, faller man ut. Så det er egentlig bare å ha det gøy, sier Lisa Børud, som er kjent for norsk TV-publikum for deltakelsen i Stjernekamp.

De to er blant danserne som er valgt ut gjennom audition før den internasjonale finalen. For å få til framføringen innenfor finalereglene må danserne også kore.

– Det er litt ekstremsport, faktisk. Man må finne ut hvor mye energi man skal bruke på hver av delene, sier Børud.

– Vi funker bra sammen sånn, for Lisa har for eksempel et sted der hun har fokus. Og hvis hun skal ha maksimalt utbytte av det, så må hun synge mindre. Så da spør hun om jeg kan synge mer. Og så bytter vi litt underveis, forklarer Lene Kokai Flage.

(Saken fortsetter under)

Verken Lene Kokai Flage (til venstre) eller Lisa Børud er fremmede for tanken om å selv representere Norge i Eurovision Song Contest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Verken Lene Kokai Flage (til venstre) eller Lisa Børud er fremmede for tanken om å selv representere Norge i Eurovision Song Contest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ikke fremmede for tanken

Ingen av dem utelukker på noen måte at de i framtida selv vil prøve å bli den som representerer Norge i Eurovision Song Contest.

– De dagene vi har vært her nå, har jeg tenkt at noe slikt skal jeg ikke fronte. Men det er jo ingen av oss som er fremmede for tanken, sier Flage.

– Det er stas å være her, men også å få en smakebit litt på avstand. Vi er jo ikke i front som det Alexander her. Vi får med oss hele sirkuset, men ikke det verste trykket, legger Børud til.

(Saken fortsetter under)

VIDEO:Rybak om favorittstempelet: – Hyggelig at folk tror på sangen

De beskriver Alexander Rybak som en perfeksjonist.

– Det er veldig fascinerende å følge ham tett og se hvor nøye han er, hvor fokusert og detaljer han er. Han jobber og jobber, og er ikke fornøyd med seg selv før alt han vil ha på plass, er på plass. Han jobber så målrettet, og han får jo resultatet. Det er en grunn til at han vant sist gang, sier Lene Kokai Flage.

Rybak har vært syk i det siste og har prioritert å få hvile.

– Det er godt å se at han er menneske og at han ikke bare kjører på, sier Flage.

Les også: Eurovision-seier kan bli en dyr affære for NRK

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden