Energisk semi-prøve for Rybak

Alexander Rybak under onsdagens generalprøve før semifinalen i Portugal torsdag. Foto: AP/Armando Franca/NTB scanpix
Alexander Rybak under onsdagens generalprøve før semifinalen i Portugal torsdag. Foto: AP/Armando Franca/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv med rundt en ukes sykdom hengende i kroppen hadde Alexander Rybak en sikker og intens gjennomføring i første prøve før torsdagens Eurovision-semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansing, hopp og pyroteknikk satt som det skulle onsdag under Alexander Rybaks første prøve før torsdagens Eurovision-semifinale.

Rybak er første artist på scenen i semifinale to og var også det under onsdagens prøve. Han smilte og klappet seg selv utålmodig på lårene under introduksjonen av det norske bidraget, som ble levert feilfritt – iallfall slik det så ut fra salen i Altice Arena i Lisboa.

Et hopp med fela, noe som vel må regnes som et Rybaks virkelige særpreg, var perfekt timet til pyroteknikken. Han og danserne avsluttet sin opptreden med å holde hendene sammen og heve dem i været.

Rybak har selv fortalt at han har vært sliten og ikke i form i det siste, men slik så det ikke ut på scenen onsdag.

Han har selv skrevet årets norske bidrag, «That's How You Write A Song».

Årets Eurovision Song Contest arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Island og Finland var de nordiske landene som sto på scenen i den første semifinalen tirsdag, og kun Finland ble med videre. De øvrige som gikk til finalen, var Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania og Irland.

I den andre semifinalen skal Alexander Rybak kjempe mot blant andre Danmark og Sverige. Der synger også russiske Julija Samojlova, som ble nektet innreise til Ukraina under fjorårets konkurranse med bakgrunn i Krim-konflikten.

«De fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia – går sammen med arrangørlandet rett til finalen lørdag.