Familien med åpent brev om Aviciis bortgang

VIDEO: Artisten Avicii er død, han ble 28 år gammel.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien til Tim «Avicii» Bergling forteller om verdensartistens død i et åpent brev. – Han orket ikke mer. Han ville få fred, skriver de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergling ble funnet død i Muscat i Oman fredag. Artisten ble bare 28 år gammel. Lokalt politi gikk tidlig ut og slo fast at det ikke var mistanke om at det lå noe kriminelt bak dødsfallet.

Brevet som er offentliggjort torsdag, er sendt ut via Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist.

– Vår elskede Tim var søkende, en stor kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål. En overpresterende perfeksjonist som reiste og arbeidet hardt i et tempo som ledet til ekstremt vanskelig stress, skriver familien blant annet.

– Elsket og savnet

– Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en følsom gutt som elsket sine fans, men skydde rampelyset, skriver de og fortsetter:

– Tim, du vil alltid være elsket og savnet.

Avicii slo gjennom for alvor i 2011 med låta «Levels», som ble en verdenshit. Deretter fulgte turneer jorda rundt gjennom flere år. I 2016 kunngjorde den svenske stjernen overraskende at han ville slutte å turnere og spille konserter etter at året var over. Han fortalte da at han hadde lært seg selv bedre å kjenne og sa han innså at det var mer han ville gjøre i livet sitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om Tim Bergling (Avicii)

* Født 8. september 1989 i Stockholm, vokste opp på Östermalm i den svenske hovedstaden. Døde 20. april 2018 i Muscat, Oman, 28 år gammel.

* Svensk DJ og plateprodusent innen sjangrene elektronisk house og elektronisk dansemusikk (EDM).

* I årene 2011 til 2014 var han på 3. til 6. plass på DJ Mags liste over verdens 100 beste DJ-er.

* Begynte å lage housemusikk i 2006, distribuerte sine første låter gratis på internett.

* I 2010 havnet singelen «Bromance» på topp 20-lister i Belgia, Nederland og Sverige. I 2011 samarbeidet Avicii og David Guetta med låta «Sunshine», som ble nominert til Grammy.

* Slo for alvor gjennom med låta «Levels» i 2011, som ble en hit over store deler av verden og også fikk en Grammy-nominasjon.

* Avicii har samarbeidet med artister som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean, Rita Ora og Robbie Williams.

* Etter å ha slitt med helseproblemer, sluttet han å turnere i 2016, men fortsatte å lage musikk i studio.

* Avicii har vunnet flere priser, deriblant Billboard Music Awards, svenske Grammis og MTV Music Awards.

Kilder: AP, TT, DPA, Wikipedia

Fansen sørger

Aviciis plateselskap har opplyst at 28-åringen hadde gjort ferdig et nytt album. Hva som kommer til å skje med det, er så langt ikke kjent. Ifølge den tyske avisen Bild var en comebackturne planlagt i år, men den ble avlyst av artisten selv på kort varsel.

I sosiale medier sørger mennesker over hele verden over artisten gjennom millioner av innlegg. Verdensartister som Madonna, Calvin Harris og Kygo har kommentert det plutselige dødsfallet, det samme har svenske prins Carl-Philip og landets statsminister Stefan Löfven.

Lørdag ble det arrangert en minnestund på Sergels torg i Stockholm dere flere hundre samlet seg for å minnes Tim Berglund.

Se musikkvideoen til en av Aviciis mest kjente sanger under:

Les også: Klart for ny bok, men ikkje den du ventar på