Politiet: Ikke noe kriminelt bak Aviciis dødsfall i Oman

Arkivbilde av den svenske artisten Avicii på scenen under Summerburst på Ullevi i Göteborg 30. mai 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
Arkivbilde av den svenske artisten Avicii på scenen under Summerburst på Ullevi i Göteborg 30. mai 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingen mistanke om at det lå noe kriminelt bak Aviciis dødsfall, opplyser politiet i Omans hovedstad Muscat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har alle opplysninger om hva som skjedde, men vi går ikke ut i mediene med det, sier en politimann med kjennskap til saken til den svenske rikskringkastingen SVT.

– Vi mistenker ingen lovbrudd, sier vedkommende videre.

Den verdenskjente DJ-en Avicii, som egentlig heter Tim Bergling, ble funnet død i Muscat fredag ettermiddag. Svensken ble 28 år gammel.

En politikilde i Muscat sier til nyhetsbyrået AFP at det er utført to obduksjoner av Avicii.

– Vi kan absolutt bekrefte at det ikke er mistanke om at noe kriminelt lå bak dødsfallet, sier den ikke navngitte kilden.

Avicii har vært åpen om sine helseproblemer, og i 2016 sluttet han å turnere. Avicii led av akutt bukspyttkjertelbetennelse, delvis som følge av stort alkoholkonsum. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen.