Meny

NRK-serien «Lykkeland» vant to priser i Cannes

regissør Pål Jackman, manusforfatter Mette M. Bølstad, regissør Petter Næss, Anna Regine Ellingsæter, Per Kjerstad Malene Wadel, Pia Tjelta, Amund Harboe og Bart Edwards under innspilling av NRK-serien «Lykkeland». Serien vant to priser under seriefestivalen i Cannes onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
NRK-dramaserien «Lykkeland» vant to priser under seriefestivalen i Cannes onsdag kveld.

Serien om oljeeventyret i Stavanger stakk av med prisene for beste manus og beste musikk under den internasjonale hovedkonkurransen, skriver Aftenbladet.

Serien følger fire personer og viser hvordan tidenes oljefunn forandrer livene deres. Serien tar oss med til Stavanger og tiden 1969–1972. Jurylederen, den verdenskjente krimforfatteren Harlan Coben, beskriver «Lykkeland» som en veldig original serie.

– Jeg har aldri hørt historien om da oljealderen kom til Norge fortalt før. Serien er glimrende castet, og føles veldig ekte. Den viser oss en verden vi aldri har sett før, og er veldig godt regissert, sier Coben til avisen.

«Lykkeland» hadde verdenspremiere i Cannes under tittelen «State of Happiness» tirsdag.

Tre av hovedrollene spilles av unge talenter fra Stavanger. Også mer etablerte skuespiller er om bord, som den britiske skuespilleren Bart Edwards. Pia Tjelta og Per Kjerstad har rollene som rederparet Fredrik og Ingrid Nyman. I rollen som regissør finner vi Petter Næss.

Manuset til serien er skrevet av Mette M. Bølstad og musikken er komponert av Ginge Anvik.

Serien er den eneste nordiske produksjon som har fått innpass i hovedkonkurransen.

Populært