Meny

– Jeg burde taklet dette mer voksent og ansvarsfullt

Eagles Of Death Metal overbeviste på Øya. Foto: Frøydis Falch Urbye.

Jesse Hughes ber om unnskyldning for å ha kritisert Parkland-ungdommer.

Eagles of Death Metal-vokalist og Bataclan–overlevende Jesse Hughes ber nå om unnskyldning for å ha kritisert ungdommene som startet «March For Our Lives»-bevegelsen.

– Nylig postet jeg noen meldinger på instagram-kontoen min som ikke kommuniserte hva jeg føler omkring en rekke temaer, sier han innledningsvis i en video på Instagram.

Les også: Overlevende fra Florida maner til landsomfattende protester

– Er lei meg

– Det som jeg hadde tenkt skulle være en erklæring omkring kapringen av en hvilken som helst side i denne saken, ble i stedet en et middelmådig og personlig angrep på ungdommene som startet dette, og til og med deres ledere, sier han videre.

– Jeg er virkelig lei meg. Jeg mente ikke å såre noen, eller harme disse ungdommene som har sett vennene sine bli skutt foran sine egne øynene, som har sett folk de er glad i bli drept. Jeg burde taklet dette mer voksent og ansvarsfullt, og det gjorde jeg ikke. Jeg rotet det til. Jeg håper dere kan tilgi meg.

Les også: Da sørstatene kom til Tøyen

Les også: Følelsesladde markeringer to år etter terroren i Paris

Kalte de motbydelige

Unnskyldningen kom i går, fem dager etter at vokalisten hadde postet instagram-meldinger der han blant annet gikk til angrep på de overlevende ungdommene fra Marjory Stoneman Douglas High School etter Parkland-skytingen, og kalte de «motbydelige» og beskylte dem dessuten for å misbrukere sine venners død.

Etter March For Our Lives-protesten, skrev rockeren i den nå slettede Instagram-posten: «Som en overlevende av Bataclan-terrorangrepet i Paris – som overlevende av en masseskyting, kan jeg fortelle deg at alle dere som protesterer og tar dere fridager fra skolen, fornærmer minnet om de drepte. Dere har misbrukt og fornærmet meg og enhver elsker av frihet og frihet til enhver handling»

Les også: Kjære politikere, medelever og lesere Floridas ungdommer omgjør raseri til aktivisme Skoleangriper i Florida drepte 17 på seks minutter

Denne saken ble først publisert i Dagsavisen.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært