Meny

Vårt Land-redaktøren oppsagt

Sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land har fått beskjed om at hun blir oppsagt med umiddelbar virkning.

Det ble de ansatte i Vårt Land informert om på et allmøte i avisen fredag.

– Jeg er helt knust. Dere er en fantastisk gjeng, sa Mathisen til redaksjonen.

Ifølge styrelederen i avisen handler saken om samarbeidsproblemer.

– Styret i Vårt Land har besluttet å avslutte arbeidsforholdet med publisher i Vårt Land, Åshild Mathisen. Hun fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Avslutningen av arbeidsforholdet skyldes ulike syn på samarbeidsrelasjoner og styringsprinsipper, sier styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten i en pressemelding.

Den eneste løsningen

Overfor NTB vil ikke Tveiten være konkret på hva samarbeidsproblemene har bestått i.

– Jeg kan ikke si mer enn det jeg har sagt. Vi har jobbet seriøst og grundig med saken, vi har hatt inne psykologer, men dette var dessverre den eneste løsningen, sier han til NTB.

– Åshild har bidratt til en sterk omstilling av Vårt Land, og hun har vært en markant avisleder. Det er veldig beklagelig at vi har havnet i denne situasjonen, sier styrelederen.

Han understreker at oppsigelsen ikke har noe som helst å gjøre med avisens redaksjonelle profil.

– Det er utrolig viktig for meg å understreke at dette ikke har noe å gjøre med Vårt Lands profil å gjøre. Det har det aldri handlet om.

Redaktør Alf Gjøsund (47) vil bli konstituert som publisher i Vårt Land inntil videre.

Ødeleggende

– Det var nå vi skulle begynne å høste av alt arbeidet, og vi hadde så mange spennende planer på trappene. Dette er så ødeleggende for Vårt Land, skriver Mathisen i en epost til Dagens Næringsliv.

Hun skriver videre at hun aldri har fått noen korrigerende signaler.

– Heller ikke på direkte spørsmål. Det har bare vært en stigende taushet. Jeg har heller aldri hørt noe fra dem som undertegnet brevet til styret – aldri hørt noe fra dem om at de opplever samarbeidet utfordrende. Tvert imot har flere av dem formidlet til meg at de ikke forstår hva som skjer, skriver hun.

Torsdag 15. mars ble de ansatte i Vårt Land gjort kjent med at Tveiten hadde sagt til Åshild Mathisen at hun ikke har hans tillit som sjefredaktør i Vårt Land. En uke senere var styret i Mentor Medier, som eier Vårt Land, samlet til krisemøte.

Ingen fryktkultur

Det har kommet påstander om en fryktkultur i Vårt Lands redaksjon, men dette er blitt avvist av både klubbleder og hovedverneombud i avisen.

Åshild Mathisen begynte som sjefredaktør i Vårt Land i mars 2016. Tidligere har hun vært direktør for samfunnskontakt i NRK, utviklingsredaktør i Vårt Land, PR-rådgiver i Burson-Marsteller, rådgiver i KrF og politisk kommentator.

Populært