Aker har fjernet Langelands bokmanus fra hjemmesiden

Kjell Inge Røkke og Aker vurderer nå å fjerne bokmanuset til Henrik Langeland fra selskapets hjemmesider.
Kjell Inge Røkke og Aker vurderer nå å fjerne bokmanuset til Henrik Langeland fra selskapets hjemmesider. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Aker ASA, selskapet som har Kjell Inge Røkke som hovedeier, har fjernet Henrik Langelands bokmanus fra sine nettsider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter oppfordring fra forfatter Henrik Langeland, har Aker ASA nå valgt å trekke bokmanuset om Akers historie fra sine hjemmesider, ifølge Aftenposten.

Boken «Eventyrerne. En fortelling om Aker i vår tid», som skulle utgis i forbindelse med Akers 175-årsjubileum, har skapt kontroverser i lengre tid. Røkke ønsket å stanse utgivelsen, men da han ikke lyktes med det svarte Aker med å legge bokmanuset ut på selskapets nettsider.

Henrik H. Langeland ble i 2014 hyret inn for å skrive jubileumsboka for Aker. Dagens Næringsliv skrev i november at samarbeidet havarerte etter uenigheter mellom forfatteren og Røkke.

I januar ble det kjent at Tiden Norsk Forlag likevel gikk videre med planene om å utgi industrikonsernets jubileumsbok mot hovedeier Kjell Inge Røkkes vilje, til tross for at Aker-ledelsen mente boken ikke holdt faglig mål.

Fredag ble imidlertid forlaget tvunget til å trekke boken fra markedet. Det skjedde etter at anmelder Bernhard Ellefsen i Morgenbladet avdekket at deler av teksten var direkte avskrift fra Wikipedia, historiske lærebøker og Store norsk leksikon.

Aker ASA har betalt Tiden og Langeland 4 millioner kroner for jobben. Forfatter Henrik Langeland er sykmeldt og opplyser at han ikke vil uttale seg til Aftenposten om saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden