Meny

Dirigentlegende får sparken fra opera i New York etter overgrepsanklager

James Levine har hatt en fremtredende rolle ved operahuset i 40 år. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Meteropolitan Opera i New York sparker tidligere musikkdirektør, James Levine, etter å ha funnet «troverdige bevis» på at han sto bak seksuelle overgrep.

Dermed avsluttes Levines 40 år lange karriere som blant annet musikkdirektør og dirigent ved den kjente New York-operaen. Levine pensjonerte seg egentlig i 2016, men gikk da over i en stilling som musikkdirektør emeritus og har jevnlig gjestet operahuset som dirigent siden.

Han har vært suspendert fra stillingen siden desember, etter flere anklager om at han har begått overgrep mot yngre musikere. Saken er blitt gransket internt, og resultatet har ført til at operaen nå avslutter alt samarbeid med Levine.

– Granskningen har avdekket troverdige bevis på at Levine har stått bak seksuelle overgrep og trakasserende oppførsel både før og under perioden da han jobbet ved Metropolitan Opera, opplyser operahuset i en pressemelding.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært