Meny

Seerskrell for Ylvis-brødrene - knuses av «Åsted Norge»

– Større fall enn vi hadde håpet på, sier reklamekjøper.

OL er over, og det er også drahjelpen Ylvis-brødrene nøt godt av da de hadde premiere på sitt nye TVNorge-program «Stories from Norway» forrige mandag. Hele 479.000 fulgte første program, som handlet om stupetårnet på Hamar, og programdirektør Eivind Landsverk trodde på ytterligere vekst.

– Jeg tror faktisk også vi kan se høyere seertall neste uke. Jeg har aldri i mitt liv sett maken til en sånn unisont positiv respons på et program som jeg så på Twitter og Facebook i går. Så dette blir spennende, sa han i en uttalelse.

Men da Ylvis-brødrene tok for seg Justin Biebers famøse norgesbesøk i går, satt bare 235.000 igjen foran tv-skjermen.

– I utgangspunktet er ikke det så gærent. De hadde en heidundrende premiere der de hadde drahjelp av OL, men fallet er nok større enn Discovery hadde håpet, og for så vidt også enn vi hadde håpet, sier tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

- Tyder dette på at OL-effekten allerede er over?

- Nei, det er for tidlig å si. Strømmetallene er selvfølgelig av betydning.

Hele 800.000 har sett første program av «Stories from Norway», som fikk en knallstart på TVNorge forrige uke. Andre program har fått en langt dårligere start i tv-ruta. Foto: Foto: TVNorge.

– Kan ikke felle en dom

Første episode la på seg drøye 300.000 seere etter premieren, viser tall fra Discovery.

- «Stories from Norway» går en del ned fra premieren. Men her kan vi ikke felle en dom ennå. Totaltallene for første episode er nå på utrolige 800.000. Det inkluderer opptaksseing, repriser og digitalseing. Så vi ser nok høyere tall på Bieber-episoden gjennom uken. Husk at dette er bare de lineære tallene, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norge.

Les også: Dette mener kritikerne om Ylvis-brødrenes nye TVNorge-program

Premieren på «Danskebåten» trakk 267.000 seere kl. 20.00, mens «4-stjerners middag» fikk selskap av 204.000 tv-seere kl. 20.30. Dette er tall kommunikasjonsdirektøren er mer fornøyd med.

- Det er også gledelig å se at vi er største tv-gruppe blant seerne under 50 år, selv nå etter OL. Det viser effekten av flere gode premierer.

Les også: Norsk OL-fest gir rekordsalg i Discovery (abonnement)

Ny «Åsted Norge»-suksess

Også TV 2-mandagen bød på opp- og nedturer. Oppturen kom med «Åsted Norge», som hadde 445.000 seere og en andel på 37,7 prosent, og dermed vant vant konkurransen med «Stories from Norway». Fjorårets høstpremiere hadde til sammenligning 356.00 seere.

- Vi er selvsagt svært godt fornøyd med premieren på «Åsted Norge». 445.000 seere i dagens TV-marked er et formidabelt tall. Dette programmet har blitt en «bauta» på TV 2, sier Nakken.

«Ramm & Tørnquist redder Norge» startet kvelden med 158.000 seere kl. 20.00. Det er en nedgang på 133.000 seere fra forrige premiere i 2016. Andelen ble på 13,7 prosent blant alle seere.

- Seertallene for Ramm og Tørnquist er vi naturlig nok skuffet over. Dette er veldig gode programmer, som vi regner med at vi treffe flere og flere seere i ukene som kommer, sier programdredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Beskjeden start for kjendiskokker

TV3s kjendiskokker samlet 60.000 seere på «Camp Kulinaris»-premieren kl. 19.30. Det mener kommunikasjonssjef Line Vee Hanum er en hederlig start.

- Programmet sendes mandag til torsdag, og vi ser frem til å følge utviklingen på seerkurven, sier hun.
I «Camp Kulinaris» er restaurantdrift bakteppet for sedvanlige realityintriger. Kjartan Skjelde har lang erfaring med restaurantdrift, og skal holde overoppsyn med kjendisene

Denne saken ble først publisert hos Kampanje

Populært