Meny

The Cranberries-vokalist Dolores O'Riordan er død

Video: Dolores O'Riordan ble funnet død i London.
Vokalist Dolores O'Riordan i det irske bandet The Cranberries var i London for å spille inn en ny plate da hun døde brått. Hun ble 46 år gammel.

I en kunngjøring fra O'Riordans talsperson heter det at sangerens familie er knust som følge av nyheten, og at de har bedt om å få være i fred i en svært vanskelig tid.

Politiet i Westminster opplyser at de ble bedt om å rykke ut til et hotell i Park Lane litt over klokka 9 mandag morgen, skriver The Irish Times.

– En kvinne i midten av 40-årene ble erklært død på stedet, skriver politiet i en kunngjøring og føyer til at dødsårsaken blir foreløpig behandlet som ukjent.

O'Riordan var skilt og etterlater seg tre barn.

Millionsalg

Bandet The Cranberries ble startet i Limerick i 1990, og ble en av de mest framgangsrike irske gruppene på 1990-tallet. Albumet «No Need to Argue» fra 1994 er solgt i over 15 millioner eksemplarer. Til sammen har bandet solgt over 40 millioner plater på verdensbasis.

Stemmen til O'Riordan er lett gjenkjennelig, og bandet har hatt flere store hits, blant annet «Zombie» og «Dreams».

Bandet ble oppløst i 2003, men ble gjenforent i 2009. I fjor ga det ut en akustisk plate kalt «Something Else».

Artikkelen fortsetter under video.

Video: Låten «Dreams» var blant The Cranberries' største hits.

Avlyste konsert

I fjor sommer var det meningen at bandet skulle ha kommet til Norge for første gang siden 2002, men turneen ble avlyst på grunn av O'Riordans ryggproblemer.

I 2014 ble O'Riordan tiltalt for å ha overfalt tre politifolk og en kvinnelig kabinansatt under en flytur fra New York til Irland. Hun erkjente forholdet og fikk en bot på over 50.000 kroner.

Like før julaften sendte hun ut en melding til fansen på Facebook der hun skrev at hun har det bra og at hun nylig spilte noen låter på en fest for Billboard-ansatte i New York.

Populært