35 har klagd inn NRKs nye distriktssendinger til Kringkastingsrådet

<p>NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen får trolig omleggingen av distriktsnyhetene på sitt bord i mars.</p>
NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen får trolig omleggingen av distriktsnyhetene på sitt bord i mars. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NRK har lagt om distriktsnyhetene fra to lange til tre korte sendinger. Det høster klager og blir trolig tatt opp i Kringkastingsrådet og Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Uakseptabel er den latterlige reduksjonen av sendetid av lokale nyheter på NRK! Dette blir min sak i Kringkastingsrådet. Mulig jeg har forgjeves håp, men kamp skal det bli!, skrev Trude Drevland, som er tidligere Bergens-ordfører og ferskt medlem av Kringkastingsrådet på sin Facebook-side torsdag, ifølge Journalisten.

Tidligere var NRKs distriktssendinger to bolker på til sammen 20 minutter. Nå er de redusert til tre bolker på fem minutter hver.

Drevland oppfordrer flere til å klage til Kringkastingsrådet, og ifølge Journalisten har de mottatt 35 klager, slik at tema kanskje skal opp på møtet i mars.

Saken blir også et tema i Stortinget. Senterpartiets kulturpolitiske talsperson Åslaug Sem-Jacobsen har stilt et spørretimespørsmål til kulturministeren om hun mener omleggingen ivaretar NRKs allmennkringkastingsoppdrag.

I Dagsnytt 18 torsdag forsvarte distriktsdirektør Grethe Gynnild Johnsen omleggingen med at seerne har flyttet seg til senere på kvelden, og at de skal få en oppdatering før de nasjonale sendingene klokken 21 og 23.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden