Meny

Kim Larsen har fått kreft – avlyser turné

Kim Larsen har fått kreft. Her er han fotografert under en konsert på Operataket i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det danske nasjonalklenodiet Kim Larsen og hans band Kjukken må avlyse vinterens planlagte konserter etter at Larsen har fått påvist kreft.

Den kjente danske musikeren og norgesvennen Kim Larsen har fått konstatert kreft i prostata, skriver bandet Kim Larsen & Kjukken på Facebook.

Det var i desember at den 72 år gamle rockesangeren fikk konstatert prostatakreft. Larsen er allerede i gang med behandlingen og har derfor ikke krefter til å holde de planlagte vinterkonsertene, skriver bandet.

I alt 24 konserter i januar, februar og mars er avlyst.

– Jeg beklager så meget over for både publikum og arrangører. Jeg er i ferd med å bli en gammel narr, og mot min vilje har jeg måtte innse at jeg har bruk for ekstra tid for å komme i spilleform igjen.

– Men jeg regner bestemt med å være klar til sommeren, heter det i en kommentar fra Kim Larsen på Facebook.

Til avisen Berlingske Tidende uttaler et av Larsens bandmedlemmer at den danske musikklegenden er ved godt mot, og at han er hjemme igjen etter at han ble lagt inn på sykehus 20. desember.

– Det er klart at humøret svinger litt når en slik diagnose rammer en familie. Men han er fortsatt Kim Larsen, en frisk fyr, og jeg er veldig imponert over hvordan han takler det hele, sier manager og guitarist i Kjukken Jørn Jeppesen til avisen BT.dk.

Kim Larsen er en av Danmarks mest populære artister gjennom tidene og dukket først opp på musikkscenen på slutten av 1960-tallet med bandet Gasolin.

I sommer kan den danske rockesangeren blant annet oppleves i Langesund, Stavern, Arendal, Oslo og Bergen i slutten av juli og begynnelsen av august.

Populært