Meny

Wathne slutter i TV 2

TV2's Davy Wathne gir seg i TV 2. Foto: NTB scanpix
Davy Wathne gir seg i TV 2 etter anklager om trakasserende atferd. Selv om han avviser å ha trakassert medarbeidere, sier han at hans tid er omme i TV-kanalen: – Jeg er levning fra en svunnen tid, en dinosaur.

Wathne, som blir 68 år 1. nyttårsdag, har vært et av TV 2s mest kjente ansikter siden kanalens oppstart i 1992. Torsdag takket han kollegene i en epost, skriver DN.

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen», skriver Wathne ifølge avisen.

– Jeg er skuffet

I et intervju med samme avis nylig luftet veteranen sin frustrasjon over egen arbeidsgiver.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke får brukt arbeidskraften min. 2017 er blitt mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse på mine ledere at jeg sysler med andre planer, men det er langt fra tatt noen beslutning, sa Wathne.

Nå skal beslutningen altså være tatt.

Davy Wathne har vært et av TV 2s mest kjente ansikter i 25 år. Den frittalende bergenseren skulle egentlig ikke på skjermen da han ble hentet til TV 2-sporten fra Bergens Tidende forut for kanalens oppstart i 1992.

67-åringen har hatt en rekke oppgaver i TV 2. Han debuterte som kommentator 6. oktober i 1992 i en direktesending da kanalen rappet TV-rettighetene til San Marino - Norge i VM-kvalifiseringen til USA-VM foran NRK.

«Trakasserende atferd»

Dagens Næringsliv får bekreftet av TV 2 at Wathne sa opp i helgen.

«Etter at flere kolleger varslet om at de opplevde Davys atferd som trakasserende, startet en dialog mellom Davy og ledelsen. Det dreier seg blant annet om tilbakemeldinger fra Davy, og om språk og sjargong. I denne dialogen valgte han selv å si opp. Fra selskapets side var ikke saken ferdigbehandlet. Det vil si at TV 2 ikke hadde konkludert på bakgrunn av den informasjonen som har kommet inn. Nå anser vi denne saken for avsluttet med Davy, men vi vil følge opp medarbeidere som har vært involvert. Vi er enig med Davy om å fortelle om den dialogen og de varslingene som har vært, så det ikke skal oppstå unødige spekulasjoner», skriver organisasjons- og kommunikasjondirektør i TV 2 Sarah Willand i en e-post til DN.

Wathne avviser trakassering

Til Medier24 uttaler Willand dette:

– Davy har vært en av TV 2s største og viktigste profiler gjennom 25 år. Seerne har opplevd en ekstremt kunnskapsrik journalist, en engasjert og særegen tv-personlighet. Han sier selv at han ikke er noe A4-menneske, og det er på godt og vondt. For mange i TV 2 har oppførselen hans vært svært vanskelig å forholde seg til, sier Willand.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Wathne avviser selv i et intervju med Kampanje at anklagene dreier seg om trakassering.

– Dette handler om min måte å melde tilbake til kolleger på. Det handler om hele min stil, tone og språkform, og at jeg har hatt rollen som den gamle norsklæreren som har rettet på språklige feil hos kolleger. Jeg er levning fra en svunnen tid, en dinosaur, med et språk som ikke er gangbart lenger. Min tid er omme i TV 2, sier han til nettstedet.

Willand, som bekrefter at varslingssakene primært har handlet om TV-profilens røffe tone, opplyser at Wathne i øyeblikket er på ferie og er fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsestiden. Dermed har han hatt sin siste arbeidsdag i TV 2.

Klubbleder i en årrekke

Wathne kommenterte også en rekke italienske serie A-kamper i TV 2s første år.

Det skapte oppstyr i Norge da TV 2 i 1995 overtok de populære engelske tippekampene. Davy Wathne var hovedprogramleder da Liverpool, Manchester United og Arsenal og den berømte plingen byttet kanal.

Senere har Wathne vært mest kjent som sportsanker og programleder.

Det siste året har FotballXtra skapt store overskrifter. Etter at Eliteserien flyttet til Discovery, har TV 2 ertet opp den nye rettighetshaveren ved å sende mål fortløpende fra serierunden i egne nyhetsbolker.

Wathne var også i en årrekke klubbleder i TV 2.

Populært