Grande frykter russeregel vil ramme norske festivaler

OVenstre-leder Trine Skei Grande ber justisministeren forhindre at forbudet mot å drikke medbrakt alkohol på russearrangementer også vil gjelde lignende arrangementer med camping, som musikkfestivaler.
OVenstre-leder Trine Skei Grande ber justisministeren forhindre at forbudet mot å drikke medbrakt alkohol på russearrangementer også vil gjelde lignende arrangementer med camping, som musikkfestivaler. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande ber justisministeren forhindre at det i praksis kan bli forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for saken er et brev fra Politidirektoratet til politidistriktene der det framgår at arrangører av russefestivaler må søke om skjenkebevilling også for parkeringsplasser og overnattingsleirer.

I et skriftlig spørsmål til justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) viser Grande til at Politidirektoratet overfor Aftenposten har bekreftet at forbudet mot å drikke medbrakt alkohol også vil gjelde lignende arrangementer med camping, som musikkfestivaler.

Nå ber Grande justisministeren ta affære.

– Mener statsråden at alkoholregelverket er ment å hindre nytelse av medbrakt alkohol på festivalcamper, og vil statsråden instruere Politidirektoratet om å sikre at festivalcampene fortsatt kan være en del av Festival-Norge, spør Grande.

Hun skriver at hun frykter at kravet om skjenkebevilling vil true festivalcampene og i ytterste konsekvens flere av festivalene.

Bakgrunn: Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff