Meny

Italiensk filmlegende avslører at hun ble utsatt seksuelle overgrep

Den italienske skuespilleren Gina Lollobrigida forteller at hun to ganger ble utsatt for seksuelle overgrep. Hun oppfordrer alle til å melde fra hvis noe har skjedd dem. Selv våget hun ikke. Bildet viser Lollobrigida på et matmarked i Roma i 1999. Foto: Photo Media / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske filmlegenden Gina Lollobrigida (90) forteller at hun som ung ble utsatt for to seksuelle overgrep, men at hun var for skremt til å melde fra.

Avsløringene kom i et fjernsynsintervju som ble vist onsdag kveld i Italia.

Stjernen fra 1950-tallet sa at avsløringer om trakassering og overgrep fra så langt tilbake i tid kanskje kunne gi inntrykk av at hun var ute etter medieomtale.

Men hun ble raskt konkret og fortalte at hun har vært utsatt for to tilfeller av overgrep som hun betegnet som «ganske alvorlige».

– Man må ha mot til å synge ut når det skjer, men jeg hadde ikke den type selvtillit. Jeg var 19 år da det skjedde. Jeg bet det i meg og sa ingenting, sa Lollobrigida om det første overgrepet.

Lollobrigida fortalte at den ene overgriperen var italiensk, den andre en utlending. Hun oppga ingen navn.

Den italienske skuespilleren var et av sin tids mest kjente sexsymboler. Hun spilte i flere storfilmer på 1950- og 60-tallet, blant annet mot amerikanske filmstjerner som Burt Lancaster og Tony Curtis.

Seksuell trakassering og overgrep i filmbransjen har den siste tiden fått stor oppmerksomhet i kjølvannet av de mange anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært